Eenzaamheid in Coronatijd! Wat kun je hiertegen doen?

Eerste zender gratis! 🎉🎉

458 tevreden klanten in 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐

Leestijd: 4 minuten

De hele wereld staat op zijn kop door het Coronavirus en toch kunnen we samen dansen!

Al sinds vorig jaar februari heerst het Coronavirus in Nederland. Mensen thuis in quarantaine, een avondklok, openbare gelegenheden op slot. Heel veel mensen vervelen zich dan ook nu er geen gezamenlijke activiteiten mogelijk zijn. Vooral ouderen en hulpbehoevende mensen worden hard getroffen door eenzaamheid en verveling. Om dergelijke nare gevoelens te voorkomen of te verzachten, gaan steeds meer mensen mooie dingen ontwikkelen. Zo vond in een kleine buurt in Den Haag een uniek, besloten feestje plaats onder de ouderen in het verzorgingshuis. Nu denk je vast; een feestje, er mag maar één persoon op bezoek komen! Hoe dan? Een medewerker van het bewuste verzorgingshuis vond het leuk een feestje te organiseren op een aparte en unieke manier. Deze persoon huurde voor iedereen in het huis die mee wilde doen aan het besloten feestje, een koptelefoon bij ons. Deze koptelefoons heeft hij bij iedereen op de kamer afgegeven. Vooraf gaf hij een tijdstip aan waarop het feestje zou beginnen, bewoners konden ook aangeven welke liedjes ze graag wilden horen. Met enkele zenders, adapters en verloopkabels werden de koptelefoons aan elkaar gekoppeld. Het was voor iedereen een unieke ervaring en ondanks dat iedereen apart luisterde naar de vooraf aangevraagde muziek, voelde het toch als een gezamenlijke activiteit!

Nog steeds veel eenzaamheid in zorgcentra voor ouderen en gehandicapten

Ook al zitten zorgcentra niet meer helemaal op slot, toch komt er maar weinig bezoek. Vooral de gezamenlijke activiteiten worden door de bewoners heel erg gemist. Wil je nu een hele leuke activiteit organiseren voor de bewoners van een zorgcentrum? Dan kan dat uitstekend met een silent disco. Je huurt het benodigde aantal koptelefoons en ontvangt daarbij één of twee zenders. Wil je de muziek niet streamen? Dan kun je ook een DJ inhuren. Een silent disco wordt gehouden zonder speakers en dus zonder geluid. De muziek wordt gedeeld via draadloze koptelefoons. Op elke koptelefoon kan worden geluisterd naar 3 soorten muziek. Het geluid kan worden aangepast naar eigen behoefte. De koptelefoon heeft ook 3 kleuren, die verbonden zijn aan de zender waarnaar wordt geluisterd. Zo weet je precies wie naar welke muziek luistert. Omdat de koptelefoons zijn voorzien van hele sterke zenderapparatuur, kan iedereen op veilige afstand van elkaar meeluisteren. Dit kan per groep, maar ook in de eigen kamers of in de tuin. Iedereen kan meedoen! Om het nog meer echt te laten lijken, kun je ook een DJ inhuren die ook nog eens (van tevoren aangevraagde) verzoeknummers draait. De eenzaamheid is op deze manier gauw vergeten. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Vroeger naar de bingo in de gezamenlijke ruimte, nu met de silent disco headphones

Met de koptelefoons van SoloSounds is het heel goed mogelijk om in een zorgcentrum een gezamenlijke bingo te houden, op veilige afstand, dus zonder iedereen in één grote zaal te zetten. Hoe dan, zul je jezelf afvragen? Iedereen blijft op zijn eigen afdeling en degene die de bingo organiseert zoekt een zo centraal mogelijke plek. Via een microfoon roept de presentator de bingonummers om. Deze worden ontvangen door de deelnemers via een draadloze koptelefoon. Iedereen kan zo op zijn eigen plaats in het zorgcentrum meedoen. Zijn er bewoners die liever géén bingo spelen? Dan kan op de andere zenders muziek worden afgespeeld. Zo hebben die bewoners toch ook een leuke middag. Ook tussen de bingorondes in, kan er muziek gedraaid worden. Wil je een silent evenement laten organiseren? Dat kan natuurlijk ook. Hiervoor kun je altijd contact met ons opnemen.

Muziek is goed voor iedereen

Muziek beïnvloedt bij bijna iedereen de stemming, het gedrag en de emoties. Muziek verrijkt het leven en heeft invloed op ontwikkeling en brein. Ook in de zorg is steeds meer aandacht voor muziek. Muziek brengt ouderen in beweging. Maar muziek roept ook herinneringen op. Herinneringen die naar de achtergrond zijn verdwenen door ouderdom of door dementie. In de zorg ziet men dat mensen die vaak niet meer goed kunnen spreken of woorden niet meer weten, wel een liedje helemaal kunnen meezingen. Zeker wanneer dit liedjes zijn uit hun jeugd. Hiermee komen bij mensen ook vaak verhalen, herinneringen en emoties los. Nu is het mogelijk om met de draadloze koptelefoons van SoloSounds meerdere mensen tegelijk te laten genieten van hun favoriete muziek, terwijl ze toch elk op hun eigen afdeling of kamer zijn. De muziek kan worden samengesteld door één van onze medewerkers aan de hand van een lijst die wordt aangeleverd of door degene die bij jullie in het centrum altijd de muziek organiseert. Jullie eigen medewerkers weten precies welke cliënt van welke muziek houdt. Omdat iedereen op zijn eigen afdeling kan blijven zijn daar ook de vertrouwde gezichten voor de cliënten. Op deze manier creëer je voor jullie bewoners, maar ook voor jullie zelf, een unieke ervaring op heel vertrouwd terrein!

Meer weten over het organiseren van een eigen silent muziek event?

Wanneer je denkt; “hier wil ik meer van weten”, kijk dan eens rond op onze website. Hier vind je ook een hele lijst met voordelen van een silent feestje.

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant