Leestijd: 3 minuten

Heb je ooit mensen zien dansen zonder muziek, maar met een gloeiende koptelefoon? Dan ben je getuige geweest van een silent disco! Solosounds organiseert dit soort evenementen al jaren lang. Hier zijn 14 voordelen van het hosten van een silent disco feest zodat je de tijd van je leven kunt hebben bij je volgende evenement.

 1. Houseparty zonder klagende buren. Houd je feest in je tuin of woonkamer zonder geluid (behalve misschien het gezang)
 2. Organiseer het feest waar je maar wilt, er is geen stopcontact nodig. Als je huurt bij SoloSounds.nl, bieden we draadloze zenders, koptelefoons en microfoons die 12 uur lang moeten worden opgeladen. Zodat je overal letterlijk overal kunt feesten zonder stroom nodig te hebben.
 3. Socializen. Ben je de muziek even zat of wil je met iemand praten? De muziek kan gewoon doorgaan en jij kan de koptelefoon afzetten. Zo hoef je niet naar de gang of naar buiten te lopen om elkaar te kunnen verstaan aangezien er geen luide muziek door speakers knalt.
 4. Geen DJ nodig. De installatie is eenvoudig wanneer je een silent disco event organiseert. Je hebt slechts 1 tot 3 mediaspelers nodig zoals een IPad of smartphone met een afspeellijst. Iedereen, op elke leeftijd kan het installeren.
 5. Het volume regelen. Op elke hoofdtelefoon kun je bepalen hoe hard of zacht je het geluid wilt horen. Mensen met een handicap zoals autisme of hypoacousis kunnen naast je feesten, zonder geluidsproblemen.
 6. Geen zware geluidsinstallatie nodig. Er zijn geen grote, zware luidsprekersystemen die moeten worden gesleept. Het geluid wordt door de koptelefoon van iedereen gestreamd, dus ook kan je feestje niet worden stopgezet door geluidsoverlast.
 7. Verveel je nooit met de muziek. Kies uit bijvoorbeeld Pop, Hardcore of R&B. De kans is dus klein dat je niets vindt om naar te luisteren. Nooit meer vervelen met de muziekselectie op een evenement.
 8. Stop afleidingen. Als je koptelefoon draagt, ben je meer gefocust op de muziek. Zie het als de douche-mentaliteit. Voor mensen met een beperking hebben ze de mogelijkheid om het volume aan te passen en eventuele afleidingen van buitenaf weg te nemen, zodat ze er ook bij horen.
 9. De barman krijgt je bestelling eindelijk goed door. Heb je ooit een drankje besteld in een bar of club met knallende muziek en komt de bestelling er verkeerd uit? Dat is nooit een probleem op een silent disco party.
 10. Comfortabel voelen. Beschouw je jezelf als een muurbloempje? Of misschien denk je dat je te oud of te jong bent voor bepaalde evenementen. Dat probleem zal je niet hebben in een stille disco. Alle leeftijden en persoonlijkheden worden één grote dans- en zangfamilie, waardoor iedereen zich welkom voelt.
 11. Maak nieuwe vrienden in een stille disco. Of je nu te gast bent in een stille disco of misschien een buurtdisco organiseert. Je kunt gemakkelijk nieuwe vrienden maken. Let op welke kleuren de koptelefoon van iedereen aangeeft. Switch naar hun kanaal, om hen te laten zien dat je ook van het nummer houdt waarnaar ze luisteren. Glimlach, lach wat en zing de hele nacht met je nieuwe vriend(in).
 12. Geen piep in je oren na het feest. Ben je bij het laatste concert of optreden vertrokken met een piep in je oren vanwege het harde geluid? Dat zal nooit een probleem worden bij een rustig evenement, maak het feest zo hard of zacht als je wilt.
 13. Zing de longen uit je lijf! Ben je dol op karaoke? Een silent disco kan zo aanvoelen, zonder dat iemand je uitlacht. Want ze kunnen je toch niet horen! Dus zing wat je maar wilt.
 14. Fun! Klink voor de hand liggend, maar het is waar. Er is niets leuker dan naar muziek te luisteren terwijl je danst en zingt met je vrienden. Probeer eens iets anders en organiseer vandaag nog je silent disco feestje met een feestkoptelefoon.

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Vraag een prijsopgave aan

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Vraag een prijsopgave aan