Top tips om een silent disco party te organiseren!

Eerste zender gratis! 🎉🎉

458 tevreden klanten in 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐

Leestijd: 7 minuten

Silent disco’s worden steeds populairder dankzij grote evenementen zoals muziekfestivals. Maar wat is de beste manier om je eigen silent disco-feest te organiseren? Hieronder staan een paar van onze toptips om je eigen feest te geven waar je gasten dol op zullen zijn!

Tip 1) Kies de juiste locatie

Kies een locatie die geschikt is voor het aantal gasten dat aanwezig zal zijn. Kies niet voor een te grote ruimte, want dan zal deze leeg blijven en de sfeer verdwijnen. Zorg ervoor dat de plek die je kiest past bij de groepsgrootte en tegelijkertijd intiem en sfeervol is. Een locatie met een dansvloer is altijd een bonus!

Tip 2) Muziek zelf samenstellen of een DJ boeken?

Onze headsets voor evenementen hebben de mogelijkheid om tot 3 muziekkanalen tegelijkertijd te laten afspelen. Maar hoe je die verdeeld is helemaal aan jou! De muziek op je koptelefoons kunnen muziek ontvangen van 3 verschillende kanalen. Je ontvangt ook alle kabels adapters die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Eigen muziek afspelen middels je telefoon, iPad, laptop, Spotify etc. maakt het nog leuker.
Het komt wel eens voor dat een muziekkanaal wordt aangesloten aan een DJ set, die zijn eigen apparatuur meebrengt en aansluit op een transmitter. Ook is het erg belangrijk dat al je gasten zich tijdens het event vermaken en tevreden zijn. Zorg er daarom voor dat je verschillende muziekgenres op elk van de kanalen kan aanbieden, zodat mensen altijd iets hebben om naar over te schakelen en kunnen blijven dansen. Geef je een gabber/hardcore feestje? Dan weet je dat je geen extra muziekkanalen nodig hebt…

Tip 3) Zorg ervoor dat je genoeg koptelefoons hebt voor al je gasten

Niemand wil buitengesloten worden op een feestje en daarom is het altijd goed om genoeg koptelefoons te huren om al je gasten te voorzien. Silent disco’s worden natuurlijk steeds populairder en iedereen vindt het prettig om het eens te proberen en los te gaan op de dansvloer!

Tip 4) Creëer de juiste sfeer op de dansvloer

Naast de juiste beats horen, is het ook belangrijk om de juiste sfeer te maken en te behouden op de dansvloer. Verlichting speelt hierbij een best grote rol. Een goede suggestie is om het zo donker mogelijk te maken en een paar discolichten aan te zetten. De selfies gaan er geweldig uitzien! Vergeet niet dat onze koptelefoons allemaal belicht zijn met 3 kleuren om anderen te laten zien naar welk muziekkanaal je luistert. Als je een DJ inhuurt, kan hij je wellicht helpen met wat verlichting.

Tip 5) Look after those headphones!

Eén van de lastigste dingen op een silent disco party is het uitdelen en verzamelen van de silent disco koptelefoons. Vooral als je een groot event hebt en sommige gasten een drankje hebben gedronken. Het is makkelijker om dezelfde in- en uitgang te hebben voor de uitgifte en verzameling. Ontbrekende / kapotte koptelefoons kunnen uiteindelijk kostbaar zijn voor de huurder. Niemand wil een onverwachte rekening aan het einde van hun evenement. Voor hele grote feesten is het handig om borg van de gasten te vragen of hun identiteitskaart vast te houden totdat ze de koptelefoon teruggeven!

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant