Wat is silent disco?

Eerste zender gratis! 🎉🎉

458 tevreden klanten in 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐

Leestijd: 4 minuten

Een silent disco is een feest waarbij er geen muziek via een speakersysteem speelt. Je kunt de muziek alleen horen via een koptelefoon. Via de hoofdtelefoon is het mogelijk om binnen een straal van 500 meter 1 tot 3 muziekkanalen te draaien. Wil je switchen van pop naar r&b? Eén schakeling en je bent in een andere vibe!

De grootte van de koptelefoon kan je aanpassen en volume naar eigen voorkeur harder of zachter zetten. Heb je geen 1000 vrienden en drie live dj’s klaarstaan? Geen probleem! Organiseer gemakkelijk feesten van alle leeftijden vanaf 10 personen in je eigen tuin of woonkamer.

Het concept is simpel; koptelefoon op, laat jezelf gaan in de muziek en ervaar een unieke manier van entertainment. Silent disco huren bij SoloSounds kan op gemakkelijke wijze via onze website. Hier kan je kosteloos een offerte aanvragen. Geef je feest locatie, datum, aantal koptelefoons met transmitters en overige wensen aan ons door. Dan gaan wij direct aan de slag!

Hoe is silent disco ontstaan?

Het idee is gekopieerd van een Finse science fiction film in 1969, waarin de karakters een koptelefoon op hadden, terwijl ze aan het feesten waren. De eerste echte silent disco party vond plaats in 1999 op een festival in Texas. Het concept was niet een enorme hit destijds. Het werd pas echt populair toen een Nederlandse artiest een enorm silent dance feest organiseerde in Chicago in 2002. Sindsdien zijn de stille disco feesten uitgegroeid tot grote evenementen.

Aan het begin van de silent disco trend, vóór 2005, was er maar één kanaal beschikbaar om naar te luisteren. Na verloop van tijd veranderde de technologie en kwam er nog een muziekkanaal bij. Nog een paar jaar later maakte de technologie een derde kanaal mogelijk, waar drie afzonderlijke dj’s tegelijkertijd hun muziek konden uitzenden. SoloSounds heeft al jaren ervaring in deze branche.

Silent disco’s zijn populair op muziekfestivals omdat een groep mensen danst op de muziek van hun persoonlijke muziekspelers.

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant