De – tot nu toe – meest favoriete SoloSounds ervaringen van 2022

Leestijd: 5 minuten

Onze headphones worden steeds vaker geboekt voor meerdere doeleinden. Tot nu toe hebben we al veel positieve reacties gekregen en dat kan ook niet anders,  want we bestaan al sinds 2016. SoloSounds zijn eigenlijk overal goed voor waar je geluid, soms beweging en stilte voor nodig hebt. Daarom willen we de voorbeelden waarvoor onze klanten ze hebben ingezet graag met je delen.

Silent Dining

Bij Silent Dining staat een gesprek niet op het menu

Ja, dat kan echt! Dineer in stilte met geluid. Waarom zou je dit willen en wat houdt dit precies in? De gasten en de host spreken en schrijven niet tijdens het dineren. Ook gebruiken ze vaak geen telefoons, maar luisteren ze met de headphones naar mooie muziek tijdens het eten. Het doel van een diner als deze is om een meer non-verbale ruimte aan te bieden en om de stress en afleidingen van typische diners te vermijden. De diners duren meestal 2 uur. Voor de meesten die al zijn opgegroeid met het ‘niet praten tijdens het eten’ is het natuurlijk wat makkelijker. Hierdoor kunnen deelnemers ook op een andere manier geprikkeld worden, bijvoorbeeld met extra unieke gerechten of (sensuele) gevoelens (mocht het een romantisch diner zijn) en gedachten die naar voren komen. Organiseer bijvoorbeeld een Silent Dining met jouw collega’s om ze beter te leren kennen in een unieke setting. ** We zullen je nog een paar extra etiquette tips geven voor de beste diner ervaring: Als het een luxe feest is, zal dat misschien anders zijn als je er met je beste vrienden naartoe gaat en je je meer op je gemak voelt, dan wanneer je speciaal bent uitgenodigd door bijvoorbeeld een collega van jouw tante. Draag jouw beste outfit en vergeet niet te lachen. De bestek regels: is de tafel gedekt met meerdere vorken en lepels, begin dan altijd met die het meeste van jouw bord af zijn. Daarnaast: eet kleine hapjes en stukje per stukje. Ook is het prettig om de telefoon uit- of op stil te hebben. Focus op de andere gasten, op jouw host, de muziek of het eten.

Gebruik verder ook duidelijke lichaamstaal. Houd bijvoorbeeld je ellebogen van de tafel en je rug recht. Als iemand vraagt om het eten door te geven: doe dit dan ook op de juiste manier. Buig nooit over de tafel, want dan kun je per ongeluk andere dingen omgooien en dat ziet er onhandig uit. Dus geef alleen door wat binnen jouw handbereik is. Verder is het een pluspunt om een geschenk mee te brengen voor de host naar de Silent Dining. Het hoeft niet duur te zijn, op zijn minst laat je zien dat je jouw uitnodiging waardeert en dat is het belangrijkste.

Onze favoriet: Schrijf aan het einde van de Silent Dining met SoloSounds een bedankje: dat hoeft niet lang en gedetailleerd te zijn. Dank voor de uitnodiging en wat complimenten over het eten. Daar zal de host blij mee zijn. Heb jij nog meer tips? Laat het ons dan weten op Social Media!

CatwalkSilent meets Catwalk: Mode met SoloSounds in de buitenlucht Zoals elk jaar is er een Fashion Week in ons land waarbij uitgebreide modecollecties geshowd zullen worden. En dat hoeft niet altijd binnen te zijn: zeker als het zomer wordt. De headphones bieden een vitaal element waarbij het niet alleen om de muziek, maar ook om de presentatie gaat. Hierdoor kunnen we nog dieper duiken in de mode en het productieproces waarbij de prachtige kledingstukken tot stand zijn gekomen. Luister bijvoorbeeld ook naar een bijbehorende lezing waarbij er verschillende onderwerpen worden besproken zoals duurzaamheid, diversiteit en het belang van het supporten van nieuw talent. Het ontwikkelen en neerzetten van een dergelijke modeshow was in de afgelopen jaren al midden in een ware revolutie. Vergeet daarom ook niet te shoppen voor jouw outfit die jij draagt tijdens de fashion show! Je hebt ook allemaal verschillende stijlen: preppy, edgy, klassiek en ga zo maar door. Het is ontzettend interessant en een extreem stimulerende uitdaging. Elk moment waarbij er verbetering plaatsvindt door nieuwe elementen en geluiden toe te voegen aan de playlist, leiden naar een eerste stilte voor de buitenwereld. Door deze visionaire stijl waar je deel van uit wilt maken zal het een gezamenlijk evenement zijn voor een multidimensionaal genot.

SoloSounds voor een nieuwe productlancering

Vaak gaan er bij de lancering van een nieuw product al wat geruchten rond: wanneer het uitgebracht wordt en andere leaks over bijvoorbeeld de naam van het product waar fans al van op de hoogte willen zijn. Wil je een dergelijk evenement lanceren, klein of groot, dan kunnen SoloSounds een extra marketing push zijn. Je hebt zo bijvoorbeeld meer aandacht voor de inhoud omdat het geluid overal even goed te horen is. Voor een product van een merk dat zijn reputatie al wat opgebouwd heeft, is dat natuurlijk helemaal geweldig. Let hierbij goed op voor welke doelgroep dit bedoeld is en wat voor boodschap het heeft. Houden zij ook van duurzaamheid en een eerlijk productieproces? Laat dit dan duidelijk zien.

SoloSounds is bijvoorbeeld ook goed voor het lanceren van softwareprogramma’s of digitale producten. Vele online ondernemers met bijvoorbeeld een 10-daagse cursus die toch ook op een offline event staan en hier een demonstratie/tutorial houden waarbij de gasten willen luisteren, maar tegelijkertijd willen navigeren op hun telefoon. Ook is er een revolutie in Smart Shopping: scan nieuwe producten met voice search en krijg ook een antwoord in audio. Dit is dus echt praten en luisteren in plaats van typen en inspreken. Dit wordt ook makkelijker, omdat de SEO zich steeds sneller aanpast aan de producten, services en informatie die online te vinden is. Je hebt bijvoorbeeld vast al wel gehoord van Google Voice Search, Cortana, Siri en Alexa. Op deze manier kun je een hele andere belevenis aan producten in je winkel toevoegen. Dat kan een perfecte marketing en verkoop stimulering zijn.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben met de voorbeelden zoals Silent Dining, Silent Catwalk en SoloSounds voor een nieuwe productlancering. Welke soort SoloSounds zou jij willen uitproberen? Laat het ons weten in de comments.

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant