Reserveer jouw SoloSounds voor Koningsdag (Afterparty)

Eerste zender gratis! 🎉🎉

458 tevreden klanten in 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐

Leestijd: 4 minuten

En bij deze onze selectie van de beste festivals
Het is weer bijna zover, Koningsdag komt eraan op 27 april. Wil je stilte in de drukte met jouw favoriete muziek voor je eigen publiek? Dan kan dat. Je kunt onze SoloSounds afhalen in Alkmaar, Amsterdam, Almelo, Amersfoort, Utrecht en Haarlem.

Dit jaar wat meer rust

Stel, je bent net trotse ouders geworden en de kleine wil wat rust, maar er is wel een feestje, dan bieden SoloSounds koptelefoons een uitkomst. Ook wanneer je op een vrijmarkt gewoon rustig met je kleedje en wat prulletjes lekker wilt zitten en bezoekers een unieke ervaring wilt geven, is dit een superidee.

We zijn allemaal Kings & Queens

De Koning viert zijn verjaardag dit jaar in Rotterdam, deze stad heeft een goede reputatie opgebouwd door de jaren heen. Daarnaast is Willem-Alexander alweer 10 jaar koning: reden voor een extra groot feest. Hij schijnt een grote fan van Ajax te zijn en Maxima is toch wat meer voor Feyenoord, maar beide zijn ze toch ook een beetje fan van alle andere clubs in Nederland. Ze zijn daarom met een geweldig thema gekomen: ´Wij zijn allemaal Kings en Queens´, inclusief huisdieren die vorstelijk op de foto kunnen. Daarbij spelen cultuur, kunst, architectuur, toekomst en geschiedenis ook een rol. En dat jij een King of Queen bent, mag gezien worden. Maak daarom van jezelf een statieportret in 1 van de pop-up studio’s van de stad. Bezoek festivals als Oranjebitter, Kroonjuweel en Kingsland, met optredens van o.a. Afrojack, Bizzey, Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve en meer. Er is genoeg te doen en genoeg te beleven. En niet alleen op deze dag, want Rotterdam heeft een UIT-agenda waarin er 10 dagen lang gefeest wordt. Alles is grotendeels te bezoeken met het OV en de fiets, auto’s kun je uiteraard parkeren.

Last minute

Wil je er even tussenuit en ook gewoon last minute een AirBnB boeken voor Koningsdag om op de juiste plek te zijn, maar heb je geen idee hoe het zit met de buren en of ze het allemaal ok vinden? Dan zijn onze koptelefoons ook een uitkomst. Zorg er wel voor dat je op tijd bent, want ze kunnen allemaal verhuurd zijn door de grote vraag in deze tijd. Geniet van muziek in combinatie met wijn, bier, een (vegan) mojito, andere heerlijke cocktails of gewoon verse sinaasappelsap.

Oranje vibes, de top 10: onze selectie van de beste festivals

(Vergeet Koningsnacht niet en haal je tickets en SoloSounds op tijd voordat ze weg zijn.)

1. Het grootste betaalde muziekfestival van Nederland. En we hebben niet 1, maar 3 Kingslands: in Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Met artiesten als Afrojack, Bilal Wahib, Bizzey, CHO, Joella Jackson, Ronnie Flex en nog vele anderen.
2. Naast Eindhoven (Aquabest in Best) heb je het Supersized Kingsday Festival want Code Oranje heeft het allemaal: ze omschrijven het als windkrachten van boven de 200 BPM met geluidsgolven die je omver blazen en temperaturen waarvan je je shirt uittrekt.
3. Qmusic The Party: 4 uur FOUT in Enschede op de universiteit, omgetoverd tot een XXL oranje walhalla met de allerfoutste feestartiesten en de heerlijkste hitjes.
4. Het Free Your Mind Festival op Breda Airport. De techno superstar Reinier Zonneveld zal dit jaar live gaan draaien. Meestal direct uitverkocht, maar wie weet zijn er nog kaartjes over.
5. Oranjebloesem Festival ´het alternatief´ in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Met artiesten als Chris Stussy en Luna Ludmila. Uiteraard hebben we daar een discussie, want:
6. De Amerikaanse heavymetalband Metallica heeft besloten pal naast Oranjebloesem Festival een concert te geven. Op 27 en 29 april in de Johan Cruijf Arena en zelfs tussendoor op 28 april in de Melkweg in Amsterdam. Dit kun je allemaal ervaren met de ´Enhanced Experience Tickets´ en de transformatie van ´Black Laminate´ naar ´I Dissapear´. Je kunt een Meet & Greet met ze winnen en ´het 5e lid´ worden van de Metallica Club die al zo´n 1,381,386 leden heeft. Daarnaast doneren ze een deel van de opbrengst van de concerten aan Voedselbanken Nederland en Blijfgroep.
7. Koningsnacht- en dag vier je keihard samen met Ran-D, Rooler en Sefa bij Kingdance in Zwolle. Waarschijnlijk is deze inmiddels al volledig uitverkocht, maar je kunt nog aansluiten op de wachtlijst. Ook is er een resale platform op de website. Deze door de jaren heen uitgegroeide outdoor hotspot is verdeeld over 3 areas en gelegen aan de Wijthmenerplas.
8. Happy Feelings Koningsdag Afterparty op het IJland, Amsterdam. Voor iedereen die niet wil stoppen met feesten. Zorg dan wel voor gezelligheid. Volgens Joep begonnen Happy Feelings ooit eens in de huiskamer tijdens Oud & Nieuw. Nu zijn ze uitgegroeid tot een feestbedrijf met jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers. Het is meer dan alleen maar een headliner en een soundsystem, enthousiasme zorgt ervoor dat iedereen die magische happy feelings kan ervaren.
9. Oranjebitter Festival. Eenmaal aangekomen op de website is het alsof een man met een lila jeans over je heen stapt terwijl je op de grond ligt. Geen idee wat daar de bedoeling van is, misschien dat het tijd is voor een feestje. En dat betekent opstaan en gaan. Met geweldige artiesten als FS Green en Bruce Lee? Nee, Luce Bree, kun je dit niet missen.
10. Het Kroonjuweel Festival in Keilecafe in Rotterdam. Met niemand minder dan David Vunk. Tafkamp rising talent. Dan ben je koning voor een dag. Ook leuk. Daarnaast is er ook nog een afterparty.

Koningsdag met SoloSounds: één van de leukste dagen van het jaar in Nederland, waar meer dan een miljoen mensen de straat op gaan, om de ´ellende´ van het dagelijks leven even te vergeten en lekker te gaan feesten, waarin iedereen oranje draagt om respect te tonen aan het Huis van Oranje. We kunnen het eigenlijk niet voorstellen dat je nog nooit een Koningsdag met SoloSounds hebt meegemaakt en dit jaar kun je ook zeker niet missen. Wat zijn jullie Koningsdag plannen? Bijvoorbeeld de drukte opzoeken in het centrum, ben je een echte kroegtijger, naar een festival, thuis bij vrienden of helemaal niets.. Laat het ons weten en maak kans op 5% korting.

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant