Rustig maar onvergetelijk feest in jouw achtertuin

Eerste zender gratis! 🎉🎉

458 tevreden klanten in 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐

Leestijd: 3 minuten

Nodig gerust je gasten uit voor een levendig tuinfeest. Niets zo leuk om een feest te vieren in je eigen achtertuin. Ook al woon je in een woonwijk met de buren heel dichtbij. Met de inzet van silent disco zullen ze niet komen klagen over geluidsoverlast. Iedereen bepaalt met een koptelefoon op, hoe hard het geluid staat. Zonder dat de omgeving er iets van merkt. Een ideale oplossing in een dichtbevolkt land, waar geluidsoverlast één van de grootste ergernissen in onze omgeving is. Daarom is er een geluidsnorm gesteld op 50 decibel. Voor de nacht ligt de grens zelfs op 40 decibel. Voor een gezellig feest is dat weinig genoeg. Geen harde muziek op je (tuin)feest en toch vrolijk samen dansen. Hoe kan dat? Zorg dat je gasten, en dat mogen er nu dus echt aanzienlijk meer zijn, met koptelefoons van silent disco naar muziek kunnen luisteren. Genieten zonder dat de ander er geluidsoverlast door heeft. Wat je vroeger misschien voor de goede vrede in je buurt misschien wel deed, je buren uitnodigen, is niet per se nodig. Zij zullen niet meer klagen. Tja, als iemand er raar van gaat dansen, heb je een ander probleem.

Geluid op maat

Gasten die gebruikmaken van dit moderne communicatiesysteem, zijn niet per definitie feestgasten. Ook op congressen, bij scholing, een yogasessie of een stadswandeling wordt het stille systeem steeds vaker ingezet. Met een silent disco koptelefoon kun je maatwerk leveren. Dat varieert van een muziekkeuze op een feest of festival. Zo kan jong en oud, of liefhebbers van verschillende muziekgenres gelijktijdig en eensgezind genieten van hun eigen stijl die met de koptelefoon te beluisteren is. Op congressen of in workshops geeft het de gebruiker de keuze om één bepaalde spreker of uitleg te volgen. Dit terwijl overige bezoekers hun eigen keuzes kunnen maken. Zelfs voor kinderfeestjes is het een leuk nieuwtje waar gretig gebruik van wordt gemaakt en in de toekomst ongetwijfeld door deze jongeren worden omarmd. Silent Cinema levert met de koptelefoons waarbij individueel geschakeld kan worden drie zenders mee. Zo kan de luisteraar  drie kanalen ontvangen. Aan de organisator om het aanbod van geluid in de vorm van muziek of gesproken woord, voor de gasten/gebruikers aantrekkelijk te maken.

Ook voor de eigen afspeellijst

Waar de smaak van het publiek zo uiteen loopt, kun je sturen op individuele wensen en voorkeuren. Nergens is de diversiteit en leeftijdsverschillen zo groot als op een familiefeest, muziekevenement of bedrijfsuitje. Opa die nog is blijven hangen in de rockmuziek danst gezellig naast de kleinkinderen die er een heel andere muziekkeuze op na houden. Maar ook leeftijdsgenoten die gewoon een andere smaak hebben kun je zo op hun wenken bedienen. Geen nood. Met drie zenders en kanalen kan ieder zijn eigen smaak laten gelden. Zelfs de eigen smartphone met je persoonlijke afspeellijst kun je inzetten. Technisch is het allemaal te regelen met de stille koptelefoons. Zo zorgt de silent disco voor feestjes met meer diversiteit. Op de muziekkeuze hoeft de gast niet meer af te haken, die bepaal je zelf.

Workshops om uit te kiezen

Op grotere congressen en scholingstrajecten is het een uitkomst. Het lijkt een vorm van onderwijs op maat. De deelnemers kunnen bij inschrijving al aangeven welke spreker of college ze willen volgen. Op één congres kunnen zo meerdere pakketten worden aangeboden. De motivatie om naar een congres zal hierdoor alleen maar toenemen. Met verschillende kanalen kan er verschillend aanbod zijn. Naar ieders interesse, vakgebied of kennisniveau. Maatwerk in optima forma. Zelden zit je naar herhalingen te luisteren. Want het aanbod kan zo facultatief worden gemaakt. Het wordt meer en meer maatwerk. Een uitdaging voor de organisatoren, maar een efficiënte tijdsbesteding en kennisopname voor de gasten. De techniek met koptelefoons werpt een ander licht op communiceren met elkaar. Naast Zoomen en Team meetings een nieuwe loot aan de boom van moderne communicatiemiddelen.

Zo veel voordelen

We gaan het allemaal ontdekken. De jongeren onder ons waarschijnlijk het eerst. De kans is groot dat het fenomeen met de stille koptelefoons breed wordt ingezet en iedereen ermee vertrouwd raakt. Voor feestjes is het relatief goedkoop. Want je hebt geen dure DJ of geluidsinstallatie meer nodig om te huren. Qua techniek is het de kinderschoenen al ontgroeid. De koptelefoons zijn draadloos en er is geen geluidsinstallatie of luidspreker nodig. Omdat het een individueel instelbaar systeem is, kan iedereen het volume zelf regelen. Na een feest- of dansavond geen hinderlijke piep in je oren, die eigenlijk toch steeds lichte gehoorschade oplevert. De bekendheid moet zijn werk doen. De voordelen zullen gaan rondzingen en de vraag doen toenemen. Want niemand kan om de voordelen van weinig geluidsoverlast heen. Geen geluidsoverlast, geen klagende buren. En maatwerk in muziekkeuze of aanbod van sprekers is ook een aantrekkelijk onderdeel van dit moderne systeem.

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant