Geluid en Style van SoloSounds

Eerste zender gratis! 🎉🎉

458 tevreden klanten in 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐

Leestijd: 8 minuten

Om eerlijk te zijn: draadloze hoofdtelefoons zijn gewoon nodig als je de stilte wilt bewaren en het praatgrage volk wat meer op een afstand wilt houden. Tuurlijk, je kunt ze gebruiken voor Silent Disco’s, maar er zijn nog zoveel andere manieren waarop je deze kunt inzetten. Gaat de bruiloft nog wat langer door dan afgesproken en wil je geen overlast? Ook dan bieden de headphones een uitkomst. Een absolute plus om daar alvast rekening mee te houden. Of wil je een nieuwe dj set met playlist introduceren op een unieke locatie zonder overlast?

Lees verder voor een paar van onze favoriete en meest gevraagde voorbeelden van Solosounds. 

Als eerste tussendoor: Waarom de Silent Disco, Disco genoemd wordt. 

In de jaren ‘70 was Disco een interessante trend van muziek en dans. Denk bijvoorbeeld aan de Bee Gees en Carl Douglas zijn Kung Fu Fighting. Dit is door de jaren heen misschien wat in de vergetelheid geraakt, dus daarom kwam deze terug met een modern tintje. Wat natuurlijk een mooie manier was om de draadloze hoofdtelefoon te introduceren. Zo werden er langzaam steeds meer yoga workouts georganiseerd, eerst meer in New York in de ochtend in pure rust met een prachtig uitzicht in bijvoorbeeld het park, wat soms spontaan resulteerde in een vrije dans. Ook in Nederland werd de Silent Yoga workout een ware trend. Maar wat maakt dit dan zo uniek?

Silent Yoga: We kennen allemaal de full time working mom die, voordat de kinderen überhaupt opstaan om naar school te gaan, om 6 uur ‘s ochtends al met haar groepje net zo gemotiveerde moms voor de yogastudio in de stad klaarstaat om met een workout te beginnen. En ja, ook de buren willen waarschijnlijk nog even doorslapen dus dan bieden de SoloSounds headphones een uitkomst.

Het vergt nogal wat energie dus voordat de helft weer in slaap valt tijdens een meditatie en tijdens de yoga is dit erg handig. Wat heerlijk dat je dan na de workout toch die extra energie hebt voor een goed begin van de rest van de dag! Wil je een Silent Yoga organiseren dan hebben we hieronder onze favoriete Beste Yoga Styles op een rijtje gezet. Als je al vaker yoga hebt gedaan, dan weet je dat er veel soorten zijn. Het lijkt wel alsof er elk jaar een nieuwe Yoga versie bij komt. De essentie met SoloSounds gaat natuurlijk om rust in je hoofd, lichaam en ademhaling met intentie.

SOLOSOUNDS BESTE SILENT YOGA
1 Luchtige Yoga Een van de meest ongebruikelijke vormen van yoga: vanuit een hangmat. Dit is geïnspireerd op de Hatha Yoga. Sommige zijn meer fitness achtig, andere wat meer dans of kunst-achtig.
2 Yoga Raves Een van de weinig voorkomende vormen die muziek, beweging en meditatie combineert. Het begint meestal met een geleide meditatie en gaat dan langzaam over in bewegingen op de muziek van jouw SoloSounds.
3 Hoela Hoep Yoga Het is eigenlijk bijna hetzelfde als Zen Yoga, met wat Tai Chi meditatie oefeningen en dan een hoela hoep erbij. Je kunt namelijk actief bezig zijn in alle stilte. Klinkt redelijk rustgevend toch?

Silent Senior Sounds: Er is sprake van vergrijzing in Nederland. Eén op de 5 Nederlanders is boven de 67 jaar en in de komende 20 jaar kan dit zelfs toenemen tot 50%. En die hebben allemaal entertainment nodig, net zoals jij en ik! Een groep dementerende 80-plussers wil op Kerstavond ook een leuke tijd hebben, het is niet altijd even vroeg bedtijd! Met SoloSounds wordt de rust toch bewaard voor degenen die dat nodig hebben. Dat iemand ouder wordt, wil niet zeggen dat ze geen vol sociaal leven hebben. Ze hebben vaak hard gewerkt en een gezin grootgebracht, ervoor gezorgd dat iedereen om hen heen alles had, dus dit is echt hun tijd om met hun geliefden door te brengen en de dingen te doen die ze leuk vinden. Daarnaast willen we graag voor onze geliefden zorgen en hoe ouder ze worden, hoe handiger het is om manieren te vinden waarop ze toch hun onafhankelijkheid kunnen blijven houden. Ouderen die nog alleen kunnen blijven wonen willen graag thuisblijven en het gevoel houden controle over hun leven te hebben.

Toch kan dat ze wat eenzaam maken, want ze gaan namelijk niet zo snel meer de deur uit. Het is daarom belangrijk om contact te houden. Af en toe even een belletje en vragen hoe het gaat en of ze nog iets nodig hebben, kan handig zijn. Als je een Senior SoloSounds Party organiseert, kan je bijvoorbeeld ook vragen welke muziek jouw senioren gasten leuk vinden om te luisteren. Door een event als deze hebben ze niet het gevoel dat ze alleen maar op familie moeten terugvallen, want het helpt ook om nieuwe vrienden te maken. Een andere tip is om routine te houden. Elke vrijdagmiddag even een SoloSounds sessie tussendoor, kan helpen om ouderen veilig en gegrond te laten voelen, ook als ze nog ouder worden.

Silent City Walk: Ja, de stadswandeling. Niet iedereen is toerist in eigen land. En dus, voor de buitenlanders die tijdens de wandeling de taal niet verstaan, kan een Solosounds headphone met vertaling ook een oplossing en vernieuwing bieden. Het verschil met een traditionele stadswandeling is dat er meer vrijheid en mobiliteit (je kunt ook rolschaatsen of skateboarden!) is en je geluid kan toevoegen om verhalen meer tot leven te brengen, wat natuurlijk geweldig is.

Terug naar: De Walk. Eigenlijk is de Silent City Walk met SoloSounds ook de perfecte soort date of relatietherapie. Luister naar jullie favoriete muziek, of: luister naar kleine opdrachtjes die jullie kunnen doen die jullie counselor heeft ingesproken. Je kunt elkaars handen vasthouden en van het mooie uitzicht genieten, wat erg romantisch kan zijn in bijvoorbeeld een Botanische tuin. Je kan bloemen plukken en ze thuis in een vaas bewaren als aandenken. Je kan de buurt beter leren kennen en bijvoorbeeld een strandwandeling maken (als het een kuststad is). Er is niets mooier dan een zonsondergang. Het kan de stress van je dagelijkse leven even verminderen.

En zo zijn er nog andere manieren waarop je de Solosounds kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsfeest, verjaardagsfeestje, huisfeestjes, dansworkshop of familiebijeenkomst. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons dan op onze socials.

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Je eigen Silent Disco-event organiseren?

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant